Locatie

De locatie keuze

Nadat we besloten hadden te gaan trouwen moest er nagedacht worden over de locatie van de bruiloft. Vele vragen komen voorbij:
– Waar? In Lelystad, Breda of toch ergens anders
– Wat? In het stadhuis, op een boot, kasteel, etcetera
– Hoe? Trouwt Debbie vanuit haar ouderlijk huis? Willen we verschillende locaties voor verschillende onderdelen van de bruiloft? Of toch alles op één locatie.
– Wie? Hoeveel en welke gasten willen we eigenlijk uitnodigen?
IMG_3474
Om een idee te krijgen van de verschillende mogelijkheden hebben we een aantal trouw-tijdschriften gekocht om op een lekkere warme zomerdag buiten op het terras te doorgronden en te bediscussiëren. Nadat we voor ons zelf een aantal keuzes gemaakt hadden zijn we op internet op zoek gegaan naar de potentiële locaties. Via een longlist, leuke discussies en een aantal nachtjes slapen hebben we shortlist met drie opties vastgesteld. De opties op de shortlist hebben we benaderd, een afspraak gemaakt en bezocht.
De eerste te bezoeken locatie was een kasteel. Een klein kasteel met een kleine kasteeltuin, maar heel erg leuk en op een mooie locatie. Als bruidspaar was er de mogelijkheid om te overnachten in de kasteeltoren. Hoe romantisch is dat. Ook van het programma kregen we al een goed beeld en we waren dan ook erg enthousiast. Een perfecte locatie om te trouwen dus.
De tweede locatie was ook een kasteel met een naast gelegen hotel. Om al een beetje in de stemming te komen mochten we op deze locatie alvast komen genieten van een lunch. Helaas viel het kasteel een beetje tegen. Het werd naast bruiloften ook gebruikt voor conferenties en boven waren kantoren gevestigd. Aan een zitplaats voor de gasten tijdens de huwelijksceremonie was ook gedacht… voldoende plaats op de trap. Het hotel had meer weg van een ziekenhuis. Het rook naar ziekenhuis, het zag er uit als een ziekenhuis en had de uitstraling van een ziekenhuis. Zowel het kasteel als het hotel waren niet helemaal waar wij aan dachten bij een romantische bruiloft.
We waren nog steeds erg enthousiast over de eerste optie, de tweede optie was duidelijk afgevallen. Moesten we de derde locatie nog wel bezoeken??? Een keuze uit één is geen keuze, dus ja… de derde locatie moest nog bezocht worden.
En achteraf is het maar goed ook dat we dat gedaan hebben. Wat een fantastische locatie is Huis de Voorst. In ons programma hadden we nog een aantal problemen waarvan we niet wisten hoe die op te lossen, maar Christian (van Huis de Voorst) kwam met hele goede suggesties en nam al onze zorgen weg. Huis de Voorst is werkelijk een prachtig paleis en de inrichting is schitterend. Het werd extra mooi doordat Christian met heel passie over de locatie en de inrichting kon vertellen. Niets is zomaar, over alles is nagedacht… werkelijk fabuleus. De eerste locatie was fantastisch, maar verbleekt compleet bij Huis de Voorst. En eigenlijk nog veel belangrijker… Christian dacht zo goed met ons mee over onze wensen met betrekking tot de invulling van onze trouwdag… we waren allebei helemaal verkocht. Huis de Voorst moest en zou het worden. IMG_3501

Geschiedenis Huis de Voorst

Arnold Joost van Keppel, landadel van niet al te rijke komaf, werd door zijn vader te werk gesteld als page aan het hof van Koning-Stadhouder Willem III, die op zijn gloednieuwe paleis Het Loo te Apeldoorn resideerde. De machtige Koning-Stadhouder, getrouwd (geweest) met Mary Stuart (zij stierf in 1692) en daardoor koning van Engeland, viel voor Van Keppel en het werd zijn meest intieme vriend. Daarom kon Arnold Joost van Keppel (inmiddels Graaf van Albemarle, Baron van Ashford en Markgraaf van Bury) in 1695 aan de architecten van Het Loo (Roman en Marot) de opdracht geven om het majestueuze paleisje “Huis De Voorst” (een replica van Het Loo) te laten bouwen op het landgoed van zijn voorouders te Eefde. IMG_4012
IMG_4091 Het prachtige paleis stond al spoedig bekend als het “Versailles van de Achterhoek” en het werd een “Lieu de Plaisance”, waar Albemarle en de Koning-Stadhouder menig belangrijke gast verwelkomde. Na de “Van Keppel”-periode hebben vele adelijke families het landgoed gekocht, bewoond en weer verkocht. Dieptepunt was 18 augustus 1943 toen het hoofdgebouw uitbrandde door een onvoorzichtige schilder. Het werd in 1957 en in de jaren 2003 tot 2005 volledig gerestaureerd. Het Landgoed is thans eigendom van Stichting Vrienden der Gelderse Kastelen.

6 thoughts on “Locatie

  1. We hebben een paar dagen geleden jullie prachtige kaart gekregen en daar staat de locatie natuurlijk in. Werkelijk prachtig! Een vorstelijke locatie, dat wordt echt genieten!

  2. Wat een mooi verhaal over het prachtige paleis, wel erg leuk dat jullie er ook de geschiedenis bij vertellen.
    We zijn ontzettend benieuwd naar het interieur wat ook heel mooi is volgens jullie.

  3. Wat een prachtig kasteel en omgeving en ook jullie kaart.
    Dank jullie wel ,voor de uitnodiging al ben ik niet van adelijkbloed.
    Maar zou er ook een ordinaire polonaise gedanst kunnen worden?
    Ik ben bang van niet.
    Maar het zal ongetwijfeld een mooie en blijde dag worden.

    • Ha Elsje, enorm bedankt lief van je! En de locatie is inderdaad schitterend, wacht maar tot je het in het echt ziet. Adembenemend. En wij doen ook alleen maar alsof we van adel zijn haha! En helaas geen polonaise inderdaad :-) Heel veel liefs van ons en we verheugen ons er erg op, leuk dat je erbij bent! Xxxxx

Geef een reactie